Virustocht

Virus Tocht – Een spannende tocht met vragen, opdrachten en gegarandeerd schrikken! Het blijft tot in de bossen onbekend dat de gasten een spooktocht lopen in plaats van een puzzeltocht:
“Soms… zijn de bossen achter je huis of in de buurt helemaal niet zo veilig als je zou denken. In de loop der jaren zijn in de bossen heel wat vreemde dingen gebeurd. Lekker een frisse neus halen of een rondje met de hond kan uitlopen tot de meest vreselijke dag van je leven. Een dag die je nooit meer zal vergeten, een dag dat je wenst dood te zijn, een dag dat deze wens misschien wel uitkomt…”
Dit zijn de eerste zinnen die de nietsvermoedende personen in de groepen zien wanneer ze de in de donkere bossen lopen. We gingen toch een puzzeltocht lopen? Met enige verwarring en spanning lopen de gasten door. Niet veel later wordt het, door een ijselijke kreet die door merg en been gaat, duidelijk dat de gasten een spooktocht lopen. Nu snap ik waarom je geen hartklachten mocht hebben voor deze ‘puzzel’tocht!”
Diep in verlaten, bosrijke gebieden, heeft medicus Johan van der Gaster diverse illegale transplantatie-klinieken opgericht. Vd Gaster werkt onder een schuilnaam en met andere omstreden medici waardoor hij moeilijk op te sporen is. Patiënten worden ontvoerd en transplantaties worden uitgevoerd in zeer onhygiënische omstandigheden. Organen van de vermiste personen worden voor zeer hoge prijs illegaal verkocht. In een van de klinieken is een gevaarlijk virus ontstaan. Uw taak vanavond is om ervoor te zorgen dat deze medici achter slot en grendel komen zonder zelf besmet te raken met het virus. Dit kan door de schuilnaam van vd Gaster te ontcijferen en door te proberen niet in contact te komen met besmette personen.
Degene die de vragen en opdrachten het beste uitvoert, kan met de groep een leuke prijs winnen!